Η Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης τιμάται κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (IMS) για να προωθήσει την γνώση σχετικά με την εμμηνόπαυση, τον αντίκτυπο από την απώλεια των οιστρογόνων στην υγεία της γυναίκας και τους τρόπους για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της.

Η εμμηνόπαυση ή κλιμακτήριος είναι η χρονική περίοδος κατά την οποία η γυναίκα παύει να έχει έμμηνη ρήση (περίοδο). Eμφανίζεται φυσιολογικά μεταξύ 49ου και 52 έτους της ηλικίας και είναι μια απολύτως φυσιολογική βιολογική διαδικασία. Αν και συνεπάγεται το τέλος της αναπαραγωγικής ζωής της γυναίκας, η σεξουαλική ζωή μπορεί να παραμείνει υγιής για πολλά χρόνια μετά.

Η εμμηνόπαυση είναι μία απαιτητική περίοδος για τη ζωή κάθε γυναίκας, καθώς οι ορμονικές διαταραχές επιφέρουν αλλαγές στον οργανισμό και κατά επέκταση και στην επιδερμίδα.   Μετά από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε γυναίκες σε φάση εμμηνόπαυσης, διαπιστώθηκε ότι η ορμόνη νεότητας DHEA επηρεάζει τη νεανική όψη της επιδερμίδας. Η ορμόνη νεότητας DHEA ξεκινά να παράγεται περίπου στην ηλικία των 7 ετών στα επινεφρίδια και κοντά στα 25 έτη της ζωής μιας γυναίκας φθάνει στο αποκορύφωμά της. Στη συνέχεια αρχίζει και φθίνει ενώ στην περίοδο της εμμηνόπαυσης τα επίπεδά της μειώνονται κατακόρυφα.

{{8zMLw1Ob6I}}

Τα εργαστήρια Vichy αφιέρωσαν 14 χρόνια εκτενούς έρευνας και προχώρησαν σε 13 ευρεσιτεχνίες  προκειμένου να δημιουργήσουν μία σύνθεση με ικανότητα δράσης στα συμπτώματα που παρατηρούνται στην επιδερμίδα κατά την εμμηνόπαυση.

Χρησιμοποιώντας ως πηγή έρευνας τα οφέλη της ορμόνης νεότητας στην επιδερμίδα, δημιούργησαν τη νέα σειρά φροντίδας Neovadiol που περιέχει ένα σύμπλοκο συστατικών που μιμείται τη δράση της DHEA αποκαθιστώντας τη νεανική της όψη. Η επιδερμίδα σταδιακά μεταμορφώνεται: Η πυκνότητα και η ελαστικότητα επανέρχονται, η χαλάρωση μειώνεται, το περίγραμμα του προσώπου αναπλάθεται και η λάμψη και η ομοιογένεια αποκαθίστανται.

{{pHwuw0XHZ8}}


{{YYoYSnvytH}}


HashTags : #ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ , #VICHY