Έχουν περάσει πάνω από δύο δεκαετίες που η Stella McCartney έχασε τη μητέρα της από καρκίνο του μαστού. Έτσι για να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της και με αφορμή τον μήνα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, συνεργάζεται με την Adidas και δημιουργεί το πρώτο αθλητικό σουτιέν για γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή. Το πρώτο μετεγχειρητικό σουτιέν δημιουργήθηκε, για να βοηθήσει αυτές τις γυναίκες να καλυτερέψουν τη φυσική τους κατάσταση, βάζοντας ξανά την άσκηση και τον αθλητισμό στη ζωή τους.

Το συγκεκριμένο σουτιέν δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Monica Harrington, η οποία είναι ειδική στα σουτιέν, έχοντας πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στο κλάδο. Η Harrington συνεργάστηκε στενά με τις ασθενείς, αποκτώντας εκτενή γνώση των αναγκών τους μετά τη χειρουργική επέμβαση. Έτσι, το συγκεκριμένο μπουστάκι έχει κατασκευαστεί με 4 μοναδικά χαρακτηριστικά, προσαρμοσμένα ειδικά για τις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή. 

H Stella McCartney δημιούργησε το πρώτο αθλητικό σουτιέν για γυναίκες με μαστεκτομή

Το μπροστινό φερμουάρ διευκολύνει τις γυναίκες στο κούμπωμα, λόγω ότι η κίνηση τους μπορεί να περιοριστεί μετά το χειρουργείο. Επίσης έχει ρυθμιζόμενους ιμάντες αλλά και εσωτερικές θήκες με pads που αφαιρούνται, που λειτουργούν για να διατηρούν τα εμφυτεύματα ή άλλα προσθετικά στη θέση τους. Οι ραφές συγκεντρώνονται γύρω από τα μπράτσα ώστε να μην ερεθίζουν το ήδη ευαίσθητο και ίσως ερεθισμένο δέρμα γύρω από το στήθος.  

H Stella McCartney δημιούργησε το πρώτο αθλητικό σουτιέν για γυναίκες με μαστεκτομή

Ως πρόσωπο της καμπάνιας επιλέχθηκε η πρωταθλήτρια του μποξ Michele Aboro, η οποία νίκησε τον καρκίνο του μαστού πριν μερικά χρόνια και μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία της λέγοντας: «Μετά το χειρουργείο ένιωσα χαμένη. Ως επαγγελματίας αθλήτρια ήμουν συνηθισμένη να βασίζομαι στο σώμα μου, αλλά μετά τη μαστεκτομή άρχισα να χάνω τη πίστη στον εαυτό μου και πως θα αντιδράσει το σώμα μου.»  

H Stella McCartney δημιούργησε το πρώτο αθλητικό σουτιέν για γυναίκες με μαστεκτομή

 Το σύγχρονο σχέδιό του πετυχαίνει πλήρως το σκοπό του: κάνει τις γυναίκες να θέλουν να το φορέσουν και να μην αισθάνονται ότι ξεχωρίζουν στο γυμναστήριο ή σε άλλους χώρους. 

HashTags : #ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ , #STELLA MCCARTNEY , #ΣΟΥΤΙΕΝ