Τα σχεδόν 23.000 εισιτήρια που κόπηκαν την Τετάρτη 2/10, μια μέρα πριν την επίσημη κυκλοφορία του «Joker», προετοίμασαν το έδαφος για την κοσμοσυρροή που θα επικρατούσε στις αίθουσες τις επόμενες μέρες. Μια εβδομάδα και πλέον μετά οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν, με τους θεατές να φτάνουν πανελλαδικά τους 300.000 και τον ενθουσιασμό για την ταινία να παραμένει στα ύψη.

Το «Joker» μετά από μόλις μια βδομάδα κυκλοφορίας είναι ήδη η δεύτερη πιο επιτυχημένη ταινία της χρονιάς, πίσω από τους «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» οι οποίοι σταμάτησαν στα 537.690 εισιτήρια, με τα στοιχεία του box office αυτήν τη στιγμή να υποδεικνύουν μια δυναμική χωρίς ταβάνι για το «Joker».

Joker: 300.000 θεατές την πρώτη εβδομάδα προβολών

Οι ουρές πολλών μέτρων στα ταμεία των κινηματογράφων έγιναν καθημερινό φαινόμενο, μια εικόνα που μεταφράζεται και αριθμητικά. Είναι ενδεικτικό πως τα εισιτήρια που κόπηκαν Δευτέρα-Τετάρτη (7-9/10) ξεπερνούσαν κατά πολύ εκείνα του Σαββατοκύριακου (5-6/10), των παραδοσιακά πιο «ισχυρών» ημερών για το box office. Μόνο στις 9/10 κόπηκαν πανελλαδικά πάνω από 270.000 εισιτήρια!

Η ζήτηση είναι τόσο θερμή που αρκετοί κινηματογράφοι τροποποιούν το πρόγραμμά τους προσθέτοντας προβολές του «Joker», ενώ ακόμα και μερικοί θερινοί παρατείνουν τη λειτουργία τους εξαιτίας της ταινίας.

Joker: 300.000 θεατές την πρώτη εβδομάδα προβολών

Το διαχρονικό αντίκτυπο του χαρακτήρα του Joker σε συνδυασμό με την παρουσία του Γιόακιν Φίνιξ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η θερμή υποδοχή της ταινίας από τους κριτικούς και το σαρωτικό word of mouth που έχει κατακλύσει τα social media, ώθησαν πολλούς να επισκεφτούν το κοντινό τους σινεμά για να δουν την ταινία που πια αντιμετωπίζεται ως φαινόμενο. Δεν είναι λίγοι μάλιστα όσοι είχαν μήνες να πάνε κινηματογράφο, αλλά πλήρωσαν εισιτήριο για το «Joker».

Επομένως το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι πού θα σταματήσει το «Joker»; Είναι αδύνατο να το προβλέψει κανείς, όμως την εικόνα των κατάμεστων κινηματογράφων και των ένθερμων συζητήσεων για την ταινία ευχόμαστε να τη βλέπουμε για καιρό σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

HashTags : #JOKER , #ΣΙΝΕΜΑ , #ΓΙΟΑΚΙΝ ΦΙΝΙΞ